Nyheter

2022-11-07

Riktlinjer för elanvänding inom Hultsfreds Bostäder för dig som hyresgäst

Tänk på att du som hyresgäst bara får använda el som du själv bekostar och där tillsyn sker dagligen. All stadigvarande elansluten utrustning kan innebära brandrisk.

I förråd är det endast tillåtet att använda el för dammsugning och renhållning. Eventuellt uttag på balkongen får nyttjas av hyresgästen, om det används på rätt sätt, det vill säga till saker avsedda för utomhusbruk. Där emot är det inte tillåtet att använda el för privat bruk i allmänna utrymmen så som tvättstugor och cykelförråd.

Motorvärme får endast användas där uttag för motorvärmare finns. Det är inte tillåtet att dra förlängningskabel från lägenheten. Laddning av elbil får endast ske på plats för elbilsladdning.

Observera att endast behörig elektriker anlitad av Hultsfreds Bostäder får byta ut, installera fast utrustning eller förändra elsystemet. Trasig eller lös elinstallation ska felanmälas omgående.

Otillåten användning kan medföra brandrisk och efterdebitering av förbrukningskostnader.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår