Nyheter

2023-04-26

AB Hultsfreds Bostäder har i flera år jobbat med att försöka minska olägenheter av fåglar vid våra fastigheter.

Vi har sedan ett par år tillbaka avtal med Anticimex som har i uppdrag att minska fiskmåsarnas antal. Just detta arbete pågår under häckningssäsongen.

Alla fåglar behöver någonstans att häcka. De väljer sina platser utifrån ostördhet och tillgång till föda. För att våra hyresgäster och vår omgivning inte ska få obehag av fåglar så är det ytterst viktigt att inte mata fåglarna. Därför uppmanar vi alla (både hyresgäster och andra) att inte ställa ut soppåsar obevakade, utan lägga dessa direkt i sopkärl eller annan avsedd plats för sopor. Likaså uppmanar vi till att inte lägga ut matavfall/kompost på gräsmattor eller likvärdigt. Vi uppmanar alla att se till att slänga sina sopor rätt att inte skräpa ned i vår omgivning.

Från den 1 januari 2022 gäller även boten för den som slänger småskräp på marken, som till exempel cigarettfimpar, tuggummin eller godispapper. Den är enligt 15 kap. 26§ Miljöbalken som redovisar att det är förbjudet att skräpa ned utomhus på en plats som allmänheten har tillträde eller insyn till.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår