Behöver jag hemförsäkring när jag bor i lägenhet?

AB Hultsfreds Bostäders försäkringar täcker bara skador på själva byggnaden. Inbrott, brand, översvämningar och andra olyckor kan drabba vem som helst av oss. Du kan också bli ersättningsskyldig för de skador som orsakats på fastigheten, till exempel genom strömmande vatten från ett trasigt akvarium eller en läckande disk- eller tvättmaskin. Samma sak kan gälla sönderslaget tvättställ, badkar eller WC-stol. Då och vid andra tillfällen kan det vara bra att ha en hemförsäkring. Det du själv har i lägenheten och i ditt vinds- eller källarförråd kan vid skada bara ersättas av din hemförsäkring. Du vet väl också att det du har i källarförrådet inte får ligga direkt på golvytan för att försäkringen ska gälla.

Ta som exempel att någon i huset orsakar översvämning som drabbar din lägenhet, och du måste evakueras under tiden din lägenhet iordningsställs. Då är försäkringsreglerna sådana att det är din hemförsäkring som ska täcka alla kostnader du får i samband med skadan, till exempel telefon- och flyttkostnader, lösöre och eventuellt evakueringskostnader med mera.

Skaffa hemförsäkring redan idag - när skadan är skedd är det försent. 

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår